polityka prywatności

mBank S.A., który prowadzi Oddział Bankowości Mobilnej w Łodzi pod marką Orange Finanse (dalej Orange Finanse), dokłada wszelkiej staranności w celu ochrony prywatności zarówno obecnych, jak i potencjalnych Klientów korzystających z bankowych serwisów internetowych.

mBank S.A. z siedzibą w Warszawie, przy ul. Senatorskiej 18, jest administratorem danych osobowych, w rozumieniu przepisów Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002 r. Nr 101 , poz. 926 ze zm.) i przetwarza dotyczące Państwa dane osobowe pozyskane m.in. za pośrednictwem domen i subdomen www.orangefinanse.com.pl, do których linki znajdują się m.in. na stronie www.orangefinanse.com.

Jednocześnie informujemy, że właścicielem domeny i serwisu www.orangefinanse.com jest Orange S.A., który jest strategicznym partnerem mBanku S.A. przy współtworzeniu marki Orange Finanse produkty bankowe dostarcza mBank.

mBank S.A. informuje, że przetwarza dane osobowe Klientów, jak również Klientów potencjalnych w celu bieżącego wykonywania czynności bankowych, jak również w celu oferowania własnych usług lub produktów bankowych (tzw. marketing bezpośredni).

Zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, a w szczególności na podstawie art. 105 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku Prawo bankowe (Dz. U. z 2002 r. nr 72, poz. 665 z późn. zm.) dane osobowe naszych Klientów mogą zostać przekazane: do banków, Biura Informacji Kredytowej SA, systemu Bankowy Rejestr prowadzonego przez Związek Banków Polskich z siedzibą w Warszawie oraz innych instytucji ustawowo upoważnionych do udzielania kredytów w przypadkach, zakresie i celu określonych w ustawie Prawo bankowe. Dotyczące Klientów dane osobowe mogą zostać udostępnione podmiotom z Grupy Kapitałowej mBank S.A. oraz partnerom akcji promocyjnych mBank S.A. jedynie w sytuacji, gdy uprzednio wyrażą oni na to swoją zgodę oraz wyłącznie dla celów wskazanych w zgodzie. Lista podmiotów należących do Grupy Kapitałowej mBank S.A. jest dostępna na stronie internetowej www.mbank.pl

mBank S.A. informuje, że w przypadku przetwarzania Państwa danych osobowych przysługuje Państwu prawo kontroli przetwarzania dotyczących Państwa danych oraz żądania ich uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania lub usunięcia danych, w przypadku, gdy cel dla którego zostały pozyskane ziścił się oraz zezwalają na to przepisy a także prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych dla celów marketingowych. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości bardzo prosimy kierować pytania na adres mailowy kontakt@mbank.pl

polityka wykorzystywania plików „cookies” w serwisach Orange Finanse

Serwisy internetowe Orange Finanse produkty bankowe dostarcza mBank mogą używać plików cookies (tzw. „ciasteczek”). Pliki cookies umożliwiają dostosowanie działania stron do preferencji użytkowników. Dzięki plikom cookies możliwa jest analiza najczęściej odwiedzanych stron serwisu Orange Finanse produkty bankowe dostarcza mBank oraz zachowań użytkowników. Pliki cookies umożliwiają pomiar skuteczności reklam oraz dostosowanie przekazu do konkretnej grupy odbiorców. Dzięki plikom cookies możemy ulepszać serwisy internetowe Orange Finanse, aby jeszcze bardziej uprościć korzystanie z naszych produktów i usług.

Pliki cookies stosowane w serwisach Orange Finanse nie przechowują żadnych danych osobowych ani innych informacji zebranych od użytkowników, które pozwoliłyby na ich jednoznaczną identyfikację jako Klientów Orange Finanse bądź indywidualne osoby.

Pliki cookies wykorzystywane przez podmioty współpracujące z mBankiem S.A. oraz Orange S.A. (zwane dalej: „partnerami”) – Google Inc., Gemius SA oraz inne podmioty trzecie legitymują się własną polityką prywatności.

Partnerzy i podmioty trzecie wykorzystują pliki cookies w następujących celach:

  • Google Inc. – pomiar ruchu internetowego, przycisk +1
  • Gemius SA – pomiar ruchu internetowego
  • Facebook Inc. - przycisk „Lubię to”

W serwisach Orange Finanse stosujemy pliki cookies „stałe” oraz „sesyjne”:

  • Pliki cookies „stałe” pozostają w przeglądarce internetowej urządzenia do czasu ich usunięcia przez użytkownika bądź do z góry ustalonego czasu określonego w parametrach pliku cookies
  • Pliki cookies „sesyjne” pozostają w przeglądarce internetowej do momentu jej wyłączenia / wyjścia / wylogowania się ze strony internetowej, na której zostały zamieszczone.
dla poszczególnych serwisów mBanku wykorzystujemy następujące pliki cookies:
Nazwa Rodzaj Cel
mBank1 sesyjne Dane potrzebne do zalogowania
mBank2 sesyjne Zakładane tylko w momencie kiedy połączenie z bankiem szyfrowane jest bezpiecznym protokołem SSL. Niezbędne do poprawności działania serwisu transakcyjnego.
_t sesyjne
fileDownload tymczasowe
mbankl1 sesyjne
mbankl2 sesyjne

Domyślne ustawienia przeglądarek internetowych zwykle pozwalają na używanie i umieszczanie w nich plików cookies stałych i sesyjnych. Można samodzielnie zarządzać ustawieniami przeglądarki, aby za każdym razem, gdy serwis chce zamieścić plik cookies, pojawiał się komunikat lub zablokować funkcjonalność całkowicie, co spowoduje częściowy lub całkowity brak dostępu do poprawnie działających serwisów internetowych Orange Finanse. Dowiedz się więcej na temat plików cookies w sekcji „Pomoc” w menu swojej przeglądarki internetowej.